WwW.FoRumSTylE.TuRKpr0foRuM.NET
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
WwW.FoRumSTylE.TuRKpr0foRuM.NET


 
AnasayfaPorTaLGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» kurtlar Vadisi Pusu Bölüm 13
Kim korkar öss den Icon_minitimeSalı Haz. 30 2009, 12:06 tarafından yasakmc

» kurtlar Vadisi Pusu Bölüm 12
Kim korkar öss den Icon_minitimeSalı Haz. 30 2009, 12:03 tarafından yasakmc

» kurtlar Vadisi Pusu Bölüm 11
Kim korkar öss den Icon_minitimeSalı Haz. 30 2009, 11:49 tarafından yasakmc

» kurtlar Vadisi Pusu Bölüm 10
Kim korkar öss den Icon_minitimeSalı Haz. 30 2009, 11:47 tarafından yasakmc

» kurtlar Vadisi Pusu Bölüm 09
Kim korkar öss den Icon_minitimeSalı Haz. 30 2009, 11:36 tarafından yasakmc

» kurtlar Vadisi Pusu Bölüm 08
Kim korkar öss den Icon_minitimeSalı Haz. 30 2009, 11:29 tarafından yasakmc

» kurtlar Vadisi Pusu Bölüm 07
Kim korkar öss den Icon_minitimeSalı Haz. 30 2009, 11:28 tarafından yasakmc

» kurtlar Vadisi Pusu Bölüm 06
Kim korkar öss den Icon_minitimeSalı Haz. 30 2009, 11:27 tarafından yasakmc

» kurtlar Vadisi Pusu Bölüm 05
Kim korkar öss den Icon_minitimeC.tesi Haz. 27 2009, 20:18 tarafından yasakmc

» kurtlar Vadisi Pusu Bölüm 04
Kim korkar öss den Icon_minitimeC.tesi Haz. 27 2009, 20:15 tarafından yasakmc

Dost siteler
Kral Forumtr

 

 Kim korkar öss den

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
GÖZDE
Admin
Admin
GÖZDE


Kadın
Mesaj Sayısı : 1274
Yaş : 31
Nerden : sakarya
Kayıt tarihi : 05/05/08

Kim korkar öss den Empty
MesajKonu: Kim korkar öss den   Kim korkar öss den Icon_minitimePtsi Haz. 09 2008, 16:47

Her yıl yüz binlerce gencin kader sınavı olarak gördüğü ÖSS’nin amacı yükseköğretim programlarına öğrenci yerleştirmek.Sınav süresi 180 dakika. Sınavda adaylara 180 soruluk test uygulanıyor.

ÖSS’de soru dağılımı bilimsel ölçme, değerlendirme ilkelerine göre yapılıyor. Sınavdaki sorular bilgi, kavram, analiz, sentez ve yorumlama, değerlendirme kategorilerinde hazırlanıyor.
Öss’yi Kazanmak İçin Kaç Puan Gerekir ?

- ÖSS-SÖZ, ÖSS-SAY, ÖSS-EA veya ÖSS-DİL puanlarından (ağırlıklı ortaöğretim başarı puanı katılmaksızın) en az birinden 160 ve daha yüksek puan almış olmak gerekir.

- ÖSS’de 160’ın altındaki ÖSS puanları için Y puanları (AOBP katılmış) hesaplanmayacaktır.

- ÖSS’de 160.000 185.000 arasında (AOBP katılmaksızın) puan alan adaylar ilgili puan türünde Açıköğretim Fakültesinin bölümlerini ve ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer verdiği Y puanı ile tercih edebilecekleri bazı önlisans programlarını seçebilirler.

- ÖSS’de 185 ve üstünde (AOBP katılmaksızın) puan alan adaylar lisans (45 veya 6 yıllık) programlarını, Açıköğretim Fakültesini ve Y puanı ile tercih edebilecekleri bazı önlisans programlarını da seçebilirler.
Orta Öğretim Başarı Puanı (OBP) Nedir ?

Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) adayların ortaöğretimdeki başarı durumları göz önüne tutulmak suretiyle hesaplanan puandır. Lise 1.,2.,3. sınıflarının yıl sonu ortalamalarından her öğrencinin Diploma Notu hesaplanır.(4 yıllık liselerde lise 4 dahil) Son sınıf öğrencilerinin diploma notlarının toplamının öğrenci sayısına bölünmesiyle Okul Ortalaması oluşmaktadır. Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) diploma notu değil, diploma notunun okul ortalamasına göre aldığı değerdir. Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) 50 ile 100 arasında değişen bir sayısal değerdir. Adayın diploma notu okul başarı ortalamasından büyük ise OBP 100′e yaklaşır. Adayın diploma notu okul başarı ortalamasından küçük ise OBP 50′ye yaklaşır.
Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) Nedir ?

Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) öğrencinin OBP’sinin, mezun olduğu yılda okulun ÖSS’deki başarı ortalamalarına göre ağırlıklandırılmış şekli. Her aday için ilgili ÖSS puan ortalamaları kullanılarak SÖZ-AOBP, SAY-AOBP ve EA-AOBP olmak üzere üç tane AOBP hesaplanacak.
Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı Nasıl Hesaplanır ?

Ağırlıklı Ortaöğretim Başarı Puanı (AOBP) için, önce Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) hesaplanır. Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) adayların Lise 1., Lise 2. ve Lise 3. sınıf yıl sonu başarı ortalamalarından oluşan diploma notlarına göre ÖSYM tarafından hesaplanır.

Bu işlemi yapabilmek için ÖSYM öncelikle okul diploma notları ortalamasını elde eder. Çünkü OBP öğrencinin diploma notunun okul diploma notları ortalaması karşısında aldığı değerdir. Hesaplanan OBP, yine aynı okulun ÖSS puanları ortalamasına göre ağırlıklandırılır. Böylece ortaya çıkan puana AOBP denir.
Derslere Göre Soru Tiyoları

Uzmanların ders bazında dikkat edilmesi gerektiğini belirttikleri önerileri sizler için derledik.

* Matematik: Matematik ve geometri dersinin sayısal puanın oluşumundaki katkısı yüzde 42, eşit ağırlıklı puanın oluşumundaki katkısı ise yüzde 10. Matematik her üç puan türünde yüzdelik oranı açısından yüksek değere sahip. ÖSS’deki matematik soruları içinde sayısal problemler, üçgen, dörtgen, çember ve doğrunun analitiği soru yoğunluğu fazla olan konular.

* Türkçe: Sözcük ve cümle anlamı düzeyinde 15, paragraf düzeyinde 14 - 15 soru geliyor. Sınavdaki soruların üçte ikisi doğrudan anlam bilgisine dayanıyor.

* Fizik: Sorular, fen bilimleri testinin yüzde 43′ünü oluşturuyor. Fizik dersinde şekil çizerek çalışmak bilginin kalıcılığını sağlıyor.

* Kimya: Sorular, ağırlıklı olarak madde bilgisi, atom ve periyodik cetvel, çekirdek tepkimeleri, temel kavramlar, gazlar ve çözeltiler konularından geliyor. Adaylar kimya dersine çalışırken konuların temel bilgilerini, o konunun teorisini en ince ayrıntısına kadar özümsemeli.

* Biyoloji: Sayısal bölümde yer alan biyoloji sorularının çözümünde başarılı olabilmek için temel biyoloji bilgilerinin eksiksiz olması gerekiyor. Bu da ezber yerine düzenli çalışma ve konuları kavramayla sağlanıyor. Biyoloji dersine çalışırken konuyu somutlaştıran şema ve şekiller çizilmesi gerekiyor.

* Tarih: Bu dersle ilgili yaklaşık 19 soru bulunuyor. Bu soruların yüzde 50’si Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi, yüzde 50’si genel tarihle ilgili. Tarih dersinde başarılı olmak devamlı ve planlı bir çalışmayı gerektiriyor. Tarih konularını yazarak çalışmak, bilginin kalıcılığını arttırıyor.

* Coğrafya: Soruların yüzde 50’si genel coğrafya, yüzde 50’si de Türkiye Coğrafyası konularını içeriyor. Özellikle genel coğrafya konuları ezberlenmeden neden- sonuç ilişkisi bulunmalı. Şekillerle ifade edilen coğrafya sorularında ayrıntılara dikkat edilmeli hiçbir veri atlanmamalı.

* Felsefe: ÖSS testinin yaklaşık 10 sorusunu felsefe grubu oluşturuyor. Bu sorular genellikle temel kavramları bilmeyi gerektiren, yorum ağırlıklı paragraf soruları. Adaylar felsefe grubu sorularından sadece verilen bilgilere göre düşünerek, kişisel duygu, düşünce ve ön yargılarını dikkate almalılar.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Kim korkar öss den
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Erkekler evlenmekten neden korkar?

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
WwW.FoRumSTylE.TuRKpr0foRuM.NET :: Genel konular :: Genel kültür :: Rehberlik-
Buraya geçin: